Secretaris juridische zaken (BC100)

Lijkt het jou leuk om, tijdelijk voor de duur van een zwangerschapsverlof, als secretaris Juridische Zaken aan de slag te gaan bij de beroepsopleider van de regio?
Lees dan snel wat wij je kunnen bieden!

Wat ga je doen?

In verband met een zwangerschapsverlof van een van de collega’s zoeken we een ambtelijk secretaris Juridische Zaken die tevens voorkomende ondersteunende juridische vragen oppakt en die bijdraagt aan de organisatorische en administratieve verwerking daarvan. Je bent het eerste aanspreekpunt voor zowel klager, de klachtencommissie als betrokkenen uit de organisatie. Je bewaakt actief de gestelde termijnen en draagt zorg voor een juiste registratie en administratie (klachtafhandeling).
Taken:

 • Voorbereiden en afhandelen van zaken van de klacht-, bezwaar- en beroepscommissies;
 • Voorbereiden hoorzittingen van de klachtencommissie en opstellen van het conceptbesluit of –advies;
 • Leveren van inhoudelijke ondersteuning aan de collega-juristen;
 • Verrichten van overige voorkomende licht administratieve taken, zoals zittingen van de externe commissies inplannen, stukken verzamelen en agenda opstellen, archiveren.

Wie ben jij?

Je bent in staat om zelfstandig (juridische) informatie en achtergrond te verzamelen ter voorbereiding op hoorzittingen. Je bent je ervan bewust dat een op inhoud en tijd zorgvuldige behandeling van klachten een graadmeter is van de kwaliteit van onze dienstverlening. Dat je zelfstandig en gestructureerd te werk gaat is vanzelfsprekend. Competenties die jou omschrijven zijn: representatief, proactief, consciëntieus, accuraat, dienstverlenend en stressbestendig.

Verder:

 • Heb je tenminste een afgeronde opleiding hbo recht of een afgeronde wo-opleiding rechtsgeleerdheid;
 • Heb je enige ervaring als (hbo)jurist of ambtelijk secretaris van klachtencommissies in een complexe organisatie strekt tot aanbeveling;
 • Beschik je over kennis van relevante wetgeving (algemene wet bestuursrecht, de onderwijswetten in het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs);
 • Heb je uitstekende schriftelijke vaardigheden met betrekking tot het schrijven van juridische adviezen;
 • Ben je vaardig in het gebruik van ICT-middelen (Microsoft Office 365, SharePoint waaronder online tools voor informatie- en documentenuitwisseling en online vergaderen en samenwerken).

Wat bieden wij?

Je krijgt de kans om te werken bij een organisatie die een groot maatschappelijk doel dient, namelijk onderwijs. Curio is een organisatie volop in ontwikkeling. Ook onze medewerkers krijgen de mogelijkheid om hun kwaliteiten te ontwikkelen. We maken dit mogelijk door te zorgen voor een cultuur waar "liefde voor leren" ruim baan krijgt.
Daarnaast bieden wij:

 • Een uitdagende baan voor 16-24 uur per week;
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 3.916 bij een fulltime dienstverband;
 • Een uitstekende verlofregeling bestaande uit in totaal 47 vakantie- en compensatiedagen;
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een bijdrage in de aanvullende ziektekostenverzekering en een thuiswerkvergoeding;
 • Mogelijkheden tot uitruil arbeidsvoorwaarden (bruto-netto voordeel);
 • Goede pensioenopbouw bij ABP;
 • Loopbaan lang ontwikkelen met onze Curio Academie.

Werkdagen worden in overleg bepaald, waarbij de zittingen van de commissie leidend zijn.

Wie zijn wij?

Curio biedt jongeren en volwassenen vmbo- en mbo-opleidingen (10 vmbo-scholen, 8 mbo-colleges) aan op alle niveaus. Daarnaast maken een gymnasium en een vwo-havo-mavoscholengemeenschap deel uit van onze organisatie en zijn bij één van de mbo-colleges educatieactiviteiten en volwassenenonderwijs ondergebracht. Curio is met bijna 23.000 leerlingen en studenten, bijna 2400 personeelsleden (circa 1900 fte) en een zeer gevarieerd opleidingsaanbod een grote onderwijsinstelling die onderwijs verzorgt op meer dan 40 locaties in de regio West-Brabant.
Uitstekend onderwijs moet vanzelfsprekend zijn. Dit geldt ook voor de ondersteuning. Een van de ondersteunende diensten is het Bestuursbureau, waar het team juridische zaken onderdeel van uitmaakt. Het team juridische zaken bestaat uit vier juristen die nauw met elkaar samenwerken.

Wat vragen wij?

Als je bij ons komt werken moet je volgens de wet een originele en geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) inleveren. Geldig betekent niet ouder dan zes maanden en de VOG moet bedoeld zijn voor het specifieke screeningsprofiel Onderwijs.
Zonder een geldige VOG kun je niet van start!

Klik hier voor meer informatie over de VOG.

Toelichting op sollicitatieprocedure

Indien je jezelf herkent in bovenstaand profiel, kun je tot uiterlijk 20 februari 2021 solliciteren via de knop ‘solliciteren’ op www.werkenbijcurio.nl. Je kunt je sollicitatie richten aan Anne Marie Kraal, secretaris Raad van Bestuur/Raad van Toezicht.
Heb je vragen over de vacature en/of sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Elles van den Berge, Juridische Zaken, 06-57140719 of Anne Marie Kraal, secretaris Raad van Bestuur/Raad van Toezicht, 06-82488639.
Sollicitaties via e-mail worden niet in behandeling genomen.

Functiegegevens

Contactgegevens contactpersoon

Contactgegevens vacaturehouder

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Online screening, via zoekmachines en sociale media, kunnen onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Alleen sollicitaties via www.werkenbijcurio.nl worden in behandeling genomen.
Sollicitaties via de mail, Indeed of andere vacaturewebsites zullen niet worden meegenomen in de procedure.