Docent Bouwkunde TT0082

Voor onze mbo studenten zijn wij op zoek naar een docent bouwkunde.

Wat ga je doen?

Met jouw brede kijk op de bouw weet jij onze studenten op te leiden tot echte vakmensen. Jouw moderne kijk op de bouw, van traditioneel tot prefab bouwen, breng jij over in ons klaslokaal aan studenten van de bouwopleidingen op mbo 4 niveau. Je leert onze studenten bijvoorbeeld hoe zij bouwkundige problemen kunnen oplossen. Van het analyseren en/of maken van een bouwtekening tot aan de daadwerkelijke bouw.

Je geeft les in sterkte leer, architectuur, materiaalkunde, werkvoorbereiding, calculeren en energiezuinigheid. Daarnaast maak je ze wegwijs in Revit, BIM en Autocad. Beroepen die de studenten gaan bekleden zijn bijvoorbeeld bouwtechnisch tekenaar, werkvoorbereider of calculator.

We leiden echte vakmensen op. Je bent daarom nauw verbonden met het bedrijfsleven en vormt hierbij weer nieuwe ideeën om jouw lessen nog interessanter te maken en beter te laten aansluiten op het bedrijfsleven. Dit doe je door bijvoorbeeld excursies en werkcolleges te organiseren op de bouwplaats. Je werkt hierbij nauw samen met je collega’s.
Naast lesgeven zijn studieloopbaanbegeleiding en BPV begeleiding (beroepspraktijk vorming) belangrijke taken. Je bent werkzaam voor onze locatie in Breda en Bergen op Zoom in een inspirerende, praktijkgerichte omgeving waarin onderwijs en het bedrijfsleven samenkomen.

Wie ben jij?

Jij hebt de kennis en vaardigheden van de huidige bouw- en informatiesystemen.  Je hebt affiniteit met infra en met 3D modelleren. Je hebt je ervaring bijvoorbeeld opgedaan in projectontwikkeling of in de aannemerij.
Je bent van nature positief en ondernemend ingesteld, je ziet het werk wat er ligt en bent gedreven. Je bent ontwikkelingsgericht. Niet alleen op de ontwikkeling van jouw studenten, maar ook op de ontwikkeling van jezelf als docent. Je kan doelen formuleren en deze omzetten in concrete resultaten. Je legt makkelijk contact en weet mensen te (ver)binden en te motiveren.
Je bent bereid tot het behalen van een onderwijsbevoegdheid die uiteraard gefaciliteerd wordt vanuit Curio. Natuurlijk mag je ook al in het bezit zijn van een onderwijsbevoegdheid.
Daarnaast:

 • Ben je digitaal vaardig (kennis van het officepakket en Microsoft Teams);
 • Als je ervaring hebt met BIM, Revit en Autocad dan nodigen we je juist van harte uit om te solliciteren;
 • Kan je goed samenwerken en heb je een pro actieve houding ten aanzien van vernieuwingen in het onderwijs;
 • Beschik je over een hbo diploma in een relevante richting.

Wat bieden wij?

Curio is een organisatie volop in ontwikkeling. Ook onze medewerkers krijgen de mogelijkheid om hun kwaliteiten te ontwikkelen.
We maken dit mogelijk door te zorgen voor een cultuur waar "liefde voor leren" ruim baan krijgt. Je gaat werken in een klein team van collega's bij de opleidingen in de gebouwde omgeving.
Je krijgt de mogelijkheid om creatief mee te denken hoe we ons onderwijs inrichten in samenwerking met het bedrijfsleven.  
Naast een dienstverband van 0,6-1,0 fte (wat het beste aansluit bij jouw wensen) bieden wij ook:

 • Salaris maximaal €4429,00;
 • De mogelijkheid tot het behalen van een onderwijsbevoegdheid;
 • Vakantiegelduitkering 8% van het jaarsalaris;
 • Eindejaarsuitkering 8,33% van het jaarsalaris;
 • Mogelijkheden tot uitruil arbeidsvoorwaarden (bruto-netto voordeel);
 • Bijdrage in (aanvullende) ziektekostenverzekering;
 • Goede pensioen opbouw bij ABP;
 • Loopbaan lang ontwikkelen met onze Curio Academie.

Wie zijn wij?

Binnen het domein techniek en gebouwde omgeving leidt Curio studenten op tot zelfstandige vakmensen die nieuwgierig zijn naar de (gebouwde) wereld om hen heen.
Die nadenken over duurzame en efficiënte oplossingen. We leveren daarmee goed opgeleide mensen af die klaar zijn om tijdens hun loopbaan juiste keuzes te maken.
We binden en verbinden studenten, ouders, bedrijfsleven en medewerkers.

Wat vragen wij?

Als je bij ons komt werken moet je volgens de wet een originele en geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) inleveren. Geldig betekent niet ouder dan zes maanden en de VOG moet bedoeld zijn voor het specifieke screeningsprofiel Onderwijs.
Zonder een geldige VOG kun je niet van start!

Klik hier voor meer informatie over de VOG.

Toelichting op sollicitatieprocedure

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Solliciteer dan via de knop 'Solliciteren'. Je motivatiebrief met CV (in pdf-formaat) kun je richten aan Marieke Vingerhoets, Onderwijsmanager.

Functiegegevens

Contactgegevens contactpersoon

Contactgegevens vacaturehouder

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Online screening, via zoekmachines en sociale media, kunnen onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Alleen sollicitaties via www.werkenbijcurio.nl worden in behandeling genomen.
Sollicitaties via de mail, Indeed of andere vacaturewebsites zullen niet worden meegenomen in de procedure.